U Zenici završena Balkanijada u stonom tenisu

Proglašenjem pobjednika i podjelom medalja i pehara najuspješijim ekipama i pojedincima danas je u Zenici završeno 26. Balkansko prvenstvo u stonom tenisu za mlade.

Specijalno priznanje Balkanske stonoteniske unije “Yoto Drianovski Award“ za najuspješniju reprezentaciju dobila je Rumunija. Odlične rezultate postigle su i selekcije Turske, Bugarske i Srbije. Mlade stonoteniske nade naše države nakon osvajanja bronzane medalje ekipno, u kategoriji kadeta izborili su još nekoliko medalja. U konkurenciji kadeta dubl: Ivano Toni Ramljak i Vladimir Pandurević osvojili su treće mjesto. Kod juniorki Snežana Marković sa Ivonom Petrić iz Crne Gore osvojila je bronzanu medalju. Kod juniora BH dubl Luka i Nikola Mihailović okitio se srebrenom medaljom. Ko juniori u pojedinačnoj konkurenciji Emir Mujičić bio je treći.

Odlične pohvale gostiju, učesnika i zvaničnika stonoteniske Balkanske asocijacije za organizaciju 26. Balkanskog prvenstva u stonom tenisu za mlade koje je od 6. do 10. juna igrano u Areni Husejin Smajlović, dobili su vrijedni sportski entuzijasti iz Stonoteniskog kluba Mladost iz Zenice.
Uspješnom organizacijom ovog takmičenja otvorili su vrata kandidature za organizaciju Evropskog šampionata. (M.P.)

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite Vaš komentar!
Molimo da ovdje unesete Vaše ime