SBB o uspjehu kadrova Stranke u Vladi ZDK

U organizaciji Kantonalnog odbora Saveza za bolju budućnost održana je konferencija za novinare, na kojoj su govorili ministri u Vladi Zeničko-dobojskog kantona, Dragoljub Brenjo, Nikola Arsenić i Fahrudin Brkić.

Oni su ovom prilikom govorili o realizaciji nekoliko projekata iz njihovog resora, kao što su izgradnja policijskog doma, odjela interventne kardiologije, te cestovne infrastrukture.

Projekat javno-privatnog partnerstva i izgradnja odjela interventne kardiologije omogućit će da pacijenti ovaj nivo tercijalne zaštite koriste u Kantonalnoj bolnici Zenica. Dijagnostika i liječenje, za početak jednostavnijih operativnih zahva, skratiće listu čekanja.

Ministar Arsenić govorio je o kontinuiranom padu broja krivičnih djela, a kao najveći uspjeh Ministarstva unutrašnjih poslova ocijenio je smanjenje broja nastradalih i povrijeđenih u saobraćajnim nesrećama.

Kada je u pitanju ulaganje u putnu infrastrukturu, ministar Brkić najavio je investiranje 5 miliona konvertibilnih maraka. Od ovog iznosa, na području grada Zenice, za tri regionalne ceste, namjenjeno je 2.400.000 konvertibilnih maraka. (R.Š.)

 

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite Vaš komentar!
Molimo da ovdje unesete Vaše ime