Decenija ASDA: Imaćemo kandidata za člana Predsjedništva BiH

Jučer je u prepunoj sali Bosanskog narodnog pozorišta Zenica svečano obilježena desetogodišnjica osnivanja i rada Stranke demokratske aktivnosti BiH na području Zeničko-dobojskog kantona. Domaćin svečanosti bio je Kantonalni odbor ASDA, sa predsjednikom mr. Ramom Isakom, te potpredsjednicima, Samirom Šibonjićem iz Zavidovića i Dariom Pekićem iz Visokog, saopšteno je iz ove stranke.

Svečanost su pored mnogobrojnih građana, članova, aktivista i simpatizera stranke uveličali i predsjednik ASDA BiH, mr. Nermin Ogrešević, predsjedavajući Skupštine Zeničko-dobojskog kantona, Jasmin Duvnjak, predsjednik stranke Narod i pravda, Elmedin Konaković, te predstavnici izvršne i zakonodavne vlasti.

Sa svečanog skupa upućena je čestitka svim braniocima i pripadnicima oružanih snaga jedine nam domovine Bosne i Hercegovine, povodom 15. aprila, Dana Armije RBiH i data je puna podrška opravdanim zahtjevima demobilisanih boraca, za čije probleme ASDA ima spremna rješenja.

Javnosti je poslana jasna poruka da je došlo vrijeme za promjene i da svoje povjerenje građani treba da daju političkim snagama koje nisu dio vladajuće koalicije, koja se svojim elitizmom otuđila od građana i produkovala njihove mnogobrojne životne probleme, dovodeći u pitanje funkcionisanje i hiljadugodišnji kontinuitet države Bosne i Hercegovine.

U cilju strukturiranja vlasti na svim nivoima poručeno je da će Stranka demokratske aktivnosti imati svoga kandidata za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

Ovom prilikom izražavamo zahvalnost svim građanima koji su prisustvovali svečanosti, kao i izvinjenje onima koji, iako su došli, zbog ograničenosti prostornih kapaciteta Bosanskog narodnog pozorišta nisu mogli izravno prisustvovati ovoj svečanosti, saopštio je Kantonalni odbor ASDA Zenica.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite Vaš komentar!
Molimo da ovdje unesete Vaše ime