FOTO+VIDEO: Svečano obilježen Dan Zenice

foto: Ismir Pahuljko Sačak

Povodom 20. marta, Dana Grada Zenice u Bosanskom narodnom pozorištu je priređena svečana sjednica Gradskog vijeća i akademija.

Brojnim gostima i zvanicama,predstavnicima vlasti svih nivoa, privrednicima, javnog, političkog, kulturnog i vjerskog života, obratili su se predsjedavajući Gradskog vijeća Zenica, Goran Bulajić i Gradonačelnik, Fuad Kasumović.

Gradonačelnik Kasumović, kojem je na Dan Grada i rođendan je istakao da se Zenica od nekadašnje sredine, prepoznatljive po proizvodnji čelika i uglja razvija u moderan centar otvoren za potencijalne investitore.

Ovom gradu ne trebaju samo donacije,nego i promjena razmišljanja i propisa.Svi moramo napraviti korak naprijed s ciljem općeg boljitka građana. Oni se ne trebaju nikoga bojati nego svi zajedno da tražimo ono što nam pripada, – kazao je Kasumović u izjavi za RTV Zenica.

U okviru svečane sjednice uručena su i javna priznanja ovogodišnjim laureatima povodom Dana Grada Zenice.

Šef Delegacije EU u BiH Lars-Gunar Vigemark (Lars-Gunnar Wigemark) dobitnik je javnog priznanja „Počasni građanin Zenice“.

Kako je kazala Aida Mahmutović, predsjednica Ocjenjivačkog suda koji je predložio ovo priznanje, Vigemark je u posljednje dvije godine dao veliku podršku u unapređenju uvjeta života u Zenici.

Priznanje „Nagrada Zenice“ pripalo je Odboru za međureligijsku saradnju Zenica,Klubu paraolimpijskih sportova Baton Zenica, prof. dr. Almi Mekić-Abazović, prof. Milenku Karoviću i prim. Dr. Elmiri Ljevaković.

Posebno gradsko priznanje uručeno je četvorici pripadnika PU Zenica,kao i načelniku PU Zenica, Admiru Gaziću.

U umjetničkom dijelu programa svečane akademije nastupili su članovi Omladinskog hora Zenica pod dirigentskom palicom prof. Milenka Karovića. (Šerif Babić)

foto: Mirza Glavaš

SPECIJALNI PROGRAM POVODOM DANA ZENICE

SPECIJALNI PROGRAM POVODOM DANA ZENICE

Posted by Zenicainfo.ba on Dienstag, 20. März 2018

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite Vaš komentar!
Molimo da ovdje unesete Vaše ime