Komesaru Semiru Šutu posebno priznanje za doprinos unapređenju bezbjednosti saobraćaja

Policijskom komesaru Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, Semiru Šutu, uručeno je posebno priznanje, na svečanosti održanoj u Sarajevu, u organizaciji “AUTO Media Group” d.o.o. Sarajevo.

Kako je obrazloženo, ovo posebno priznanje se dodjeljuje Upravi policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, za poseban doprinos na unapređenju i poboljšanju stanja u oblasti bezbjednosti saobraćaja na području Zeničko-dobojskog kantona u 2017. godini.

U svom kratkom obraćanju, nakon uručenja priznanja, komesar Šut se zahvalio na ovom vrijednom priznanju, te ukazao da su dobri pokazatelji koji su postignuti u protekloj godini, prvenstveno u kontekstu smanjenja broja saobraćajnih nezgoda i njihovih posljedica, prvenstveno rezultat velikog napora uloženog na unapređenju postojećeg stanja u oblasti bezbjednosti saobraćaja, inovativnog pristupa i metoda koje su primjenjivane u proteklom periodu, intenzivnog preventivnog rada i djelovanja, sprovedenih kampanja i velikog broja pojačanih akcija, koje su realizirane po svim segmetima, kao i drugih mjera koje su poduzimane u skladu sa izvršenim procjenama.

Kako je naglasio komesar Šut, samo takvim pristupom i rukovođenjem, koji su itekako vidljivi na terenu, mogu se stvoriti pretpostavke za unapređenje sigurnosti svih učesnika u saobraćaju, gdje na prvom mjestu dolazi do izražaja značaj rada policije, ali istovremeno i važnost razvijanja svijesti kod svih građana o društvenoj opasnosti i štetnosti najtežih saobraćajnih prekršaja, koji su čest uzrok saobraćajnih nezgoda sa teškim i tragičnim posljedicama, saopštio je Odsjek za odnose sa javnošću, analitiku i planiranje MUP-a ZDK.