U Zenici palo do 10 centimetara snijega, svi putevi prohodni

Snijeg koji je počeo da pada jučer nije napravio probleme u odvijanju saobraćaja na području Zenice. Kako nam je kazao Bojan Jeftić iz zimske službe Albe nisu zabilježeni nikakvi problemi na putevima iz njihove nadležnosti.

– Na području Grada nisu bile jake padavine, tako da nismo zabilježili nikakve probleme. Naše dežurne službe su na raspolaganju 24 sata tako da smo spremni na sve izazove, – kazao je Jeftić.

Ista situacija je i na putnim pravcima koje održava Komgrad Ze, a radi se o prigradskim putevima. Šef zimske službe ovog preduzeća Mirsad Kulačić kaže da je palo u prosjeku 10 cm novog snijega, ali da su svi putevi prohodni.

– Padavine su nisu bile obimnije u odnosu na onaj snijeg koji je pao prije nekoliko dana. Ipak, naše službe su na vrijeme očistile sve putne pravce tako da nismo zabilježili nikakve probleme. Morate znati da je na većini puteva koje mi održavamo temperatura za nekoliko stepeni niža nego u gradu tako da uz čišćenje, moramo konstantno vršiti posipanje kako ne bi došlo do poledice, -zaključio je Kulačić.
Iz oba preduzeća su naglasili da raspolažu sa dovoljno materijalno-tehničkih sredstava da odgovore svim izazovima. (N.G.)