Balkansko seniorsko dvoransko prvenstvo u atletici u Turskoj

Narednog vikenda, na rasporedu je 23. Prvenstvo Balkana u dvorani u Turskoj, na koje će putovati i atletska reprezentacija Bosne i Hercegovine.

Državne boje će braniti 12 atletičara i atletičarki. To su, uglavnom, oni koji su u prethodnom periodu pravili dobre rezultate. Veliki broj njih je i postavljao državne dvoranske rekorde u svojim disciplinama.

Na spisku putnika najviše je članova atletskog kluba Zenica: Mesud Pezer, Amel Tuka, Hamza Alić, Abedin Mujezinović, Maid Redžić i Sedin Heco. Boje naše zemlje braniće i Damir Redžepagić, Stefan Ćuković, Faris Ibrahimpašić, Mladena Petrušić, Alisa Bečić i Jelena Gajić.

Šef delegacije u Turskoj će biti Suad Kaknjo, potpredsjednik Atletskog saveza BiH i predstavnik našeg Saveza u Vijeću predsjednika ABAF-a. Vođa tima je selektor muške atletske reprezentacije, Elvir Krehmić.

Pored Prvenstva Balkana koje će se održati 17. februara, svi bh. atletičari koji putuju u Tursku, osim Redžića i Hece, će nastupiti i na međunarodnom dvoranskom mitingu, Istanbul kupu, koji će se održati 18. februara. (M.P.)