15.4 C
Zenica
Četvrtak, 28 Marta, 2024
Naslovnica Sport Nogomet Gradonačelnik Zenice susreo se sa predstavnicima Han Grupe, investitora u NK Čelik

Gradonačelnik Zenice susreo se sa predstavnicima Han Grupe, investitora u NK Čelik

Gradonačelnik Zenice, Fuad Kasumović, ugostio je danas brojnu delegaciju Han Grupe, investitora u Nogometni klub Čelik.

Finansijski savjetnik Han Grupe, Abdul Hamit, advokat Zijad Šušić, klupski menadžer Ashat Idrizović, v.d. direktora Ismet Đugum i klupski notar, Ramiz Pivić, informisali su gradonačelnika o poduzetim aktivnostima na stabilizaciji stanja u najpopularnijem zeničkom sportskom kolektivu.

Prema riječima predstavnika Kluba, iza nogometaša i stručnog štaba Čelika su kvalitetne pripreme za proljetnu sezonu, koje uz, kvalitetan igrački kadar, koji je angažovao investitor, daju nadu u ispunjenje sportskog cilja – opstanak u Premijer ligi BiH.

Gradonačelnik Zenice, Fuad Kasumović, ponovio je da želi ispoštovati volju navijača da Čelik bude jak klub koji će igrati u evropskim kupovima.

I ovom prilikom razgovarano je o reprogramu poreskog duga NK Čelik prema Poreznoj upravi FBiH. Gradonačelnik je potvrdio više puta javno izrečeno opredjeljenje da će Grad pomoći i u rješavanju ovog problema, saopšteno je iz Gradske uprave.

“Želimo i to riješiti, ali Čelik mora potpisati reprogram i dobiti pismene garancije da novac građana Zenice nećemo uzalud potrošiti. Čim dobijemo garancije, uplatit ćemo sredstva kako bi postupak reprograma postao aktivan. Robijaše i sve kojima je Čelik prirastao srcu, pozivam da u što većem broju dođu na utakmicu protiv Viteza, da fer i korektnim navijanjem podrže novi tim Čelika na putu ka opstanku u ligi”, rekao je Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice.

Predstavnici investitora i uprave zahvalili su se gradonačelniku Kasumoviću na velikoj podršci u aktivnostima na oporavku NK Čelik, te istakli kako bi njegovo prisustvo prvenstvenoj utakmici protiv NK Vitez u subotu, predstavljalo dodatni motiv za igrače i stručni štab.

Hide picture