Prva (prijateljska) utakmica RK Čelik u Kaknju – gol razlike za RK Kakanj

Nakon svega sedam dana rada s loptom u Gradskoj areni Zenica, rukometaši RK Čelika su odigrali prvu prijateljsku utakmicu pred nastavak prvenstva u Prvoj ligi FBiH. Protivnik je bila domaća ekipa premijerligaša iz Kaknja – RK Kakanj.

RK Kakanj – RK Čelik 32:31 (poluvrijeme 16:15)

Nakon odlične utakmice i žestoke borbe svih 60 minuta, dok je stotinjak posjetilaca u Sportskoj dvorani u Kaknju uživalo u brzoj i dinamičnoj igri, RK Kakanj je bio bolji za jedan gol: RK Kakanj – RK Čelik 32:31 (poluvrijeme 16:15). Tokom gotovo čitave utakmice se igralo gol za gol. U posljednja dva napada Čelik je propustio da, zbog propuštena dva zicera, izjednači rezultat ili čak i pobijedi.

Trener Rizvanović zadovoljan

”Zadovoljan sam igrom svojih igrača. Imali smo pobjedu u rukama, ali zahvaljujući neuigranosti i neiskustvu mojih igrača, ”zijanili smo” za jedan gol! Mnogo realnije bi bilo da smo igrali neriješeno. Ali treba imati u vidu da je ovo samo proba, da isprobavamo što više igrača. Do pobjede nismo mogli doći sa 7-8 čistih zicera mojih igrača i 5-6 tehničkih grešaka. Posebno nam nedostaje šuterske forme, na čemu ćemo ubuduće najviše raditi. Kad se uzme u obzir da s loptom radimo svega sedam dana, ukupna ocjena za moje igrače može biti prolazna”, izjavio je nakon utakmice prof. Seldin Rizvanović, trener RK Čelika.

U ekipi RK Čelika igrali su gotovo svi raspoloživi igrači. Na golu su se izmijenjala sve tri golmana i pokazala zadovoljavajuću formu (Mirza Mulić, Ajdin Tufekčić i Muamer Kaljić). U bekovskoj liniji mijenjali su se Danijel Jurić (koji nije igrao u drugom poluvremenu zbog krvarenja iz nosa), te Faris Mrako, Kenan Biogradlija, Aldin Begagić, Adnan Sumbuljević i Edhem Grabus.

Na krilnim pozicijama igrali su Adi Pašalić, Jasmin Omrović, Ahmed Oruč i Edvin Begović, a na poziciji pivota su se smjenjivali Aldin i Adnan Begagić. Ispod je mala galerija slika:

Najviše golova za RK Kakanj dali su bivši igrač RK Čelika Enes Skoljak (8) i Smiljanić (6), a za RK Čelik Edvin Begović (11) i Adnan Begagić (8).

Naredna utakmica u nedjelju protiv RK Travnika

Na kraju valja istaći da odlični srednji bek Muhamed Ajanović nije nastupio već je utakmicu presjedio na tribinama, zbog povrede palca desne ruke na treningu u Zenici. Njega će u petak, 9. februara u Kantonalnoj bolnici Zenica, primiti prim. Dr. Tarik Kapidžić i utvrditi preciznu dijagnozu i terapiju za Ajanovića.
Medju ostalim igračima Čelika nema povrijeđenih, osim što je Mustafa Babić već desetak dana na poštedi zbog povrede nožnog zgloba.

U nedjelju, 11. februara u Gradskoj areni u Zenici RK Čelik u drugoj prijateljskoj utakmici dočekuje ekipu RK Travnika, vodeće ekipe Prve lige FBiH Jug, koju trenira Zeničanin Vlado Zeljko. Utakmica počinje u 14 sati i biće zatvorena za javnost.

RK Čelik Zenica