Dotrajali most – opasnost za mještane Babina, apel na nadležne da reaguju

Nakon niza pokušaja da nadležnim službama ukažemo na gorući problem najvećeg naselja u MZ Babino primorani smo da putem medija obavijestimo javnost i pokušamo da dopremo do nadležnih na ovaj način.

Naime, već 14 godina mještani MZ Babino – selo Drugavci koje broji oko 170 domaćinstava (500 stanovnika) čekaju na izgradnju mosta koji je uništavan 3 puta tokom poplava (2002, 2005 i 2014. godine). Isti taj most postao je predmet za slikanje u predizbornim kampanjama koji na kraju postane lažno obećanje.

Most koji je ruglo ne samo sliva Babine rijeke, već i grada Zenice svaki dan koriste djeca koja idu u školu, mještani u ambulantu i na posao, postao je nemoguć za preći pješke, a kamo li automobilom jer svaki momenat predstavlja opasnost da ne dođe do tragedije i neko od mještana nastrada. Za navedeni most postoji kompletna projektna dokumentacija i nakon niza obraćanja gradskoj upravi, kao i putem Gradskog vijeća odgovor je uvijek isti: „nema sredstava“.

Kome je u interesu da se most ne sanira ostaje da vidimo, a obzirom da most nije za upotrebu molimo nadležne inspekcije da reaguju, i ovim putem primorani smo da APELUJEMO svim nadležnim institucijama i nivoima vlasti da pokažu da rade u interesu građana kao što to navode u predizbornim platformama jer kasno je pokazati brigu i suosjećanje kada se dogodi još jedna tragedija!

Zabrinuti mještani MZ Babino