Institut za akreditiranje BATA još jednom potvrdio osposobljenost zeničke laboratorije LIND

Laboratorija za ispitivanje sigurnosti proizvoda LIND, koja djeluje kao organizaciona jedinica unutar Zeničke razvojne agencije ZEDA, osposobljena je i akreditirana za mehanička ispitivanja namještaja i opreme za dječija igrališta i igrališne površine.

Nakon 4 godine uspješnog rada kao akreditirane Laboratorije izvršena je reakreditacija Laboratorije od strane nacionalnog Instituta za akreditiranje BiH BATA.

Institut za akreditiranje BiH BATA je Agenciji ZEDA izdao Certifikat o akreditaciji, kojim je potvrđeno da LIND laboratorija, kao tijelo za ocjenjivanje usklađenosti, ispunjava zahtjeve standarda BAS EN ISO/IEC 17025 za period za sljedeće 4 godine.

Akreditacija laboratorije LIND u Institutu BATA je registrirana pod brojem LI-74-01: http://www.bata.gov.ba/Akreditirana_tijela/Spisak-akreditiranih-tijela.pdf

Rekreditacija Laboratorije LIND je još jedan u nizu uspješnih koraka Agencije ZEDA ka podršci MSP iz oblasti proizvodnje namještaja i opreme za dječija igrališta iz Zenice, ali i svih ostalih proizvođača, distributera i JLS iz cijele BiH.

Ispitivanjem namještaja i opreme za dječija igrališta od strane akreditirane Laboratorije obezbjeđuje se siguran proizvod za korisnike, reduciraju se ili u potpunosti eliminišu troškovi zbog eventualnih reklamacija proizvoda.

„Iskreno se nadamo odličnoj saradnji, a sve u cilju pravovremenog informisanja proizvođača, zadovoljenja potreba naših proizvođača za ispitivanjem proizvoda namještaja ali i povećanja sigurnosti naših potrošača“ – poručili su iz Laboratorije LIND.