Hibridne mobilne aplikacije i Crowdfunding na ZeForge Meetupu u Zenici

Ove subote u prostorijama Impulsnog kreativnog centra Agencije ZEDA održan je još jedan ZeForge Meetup u organizaciji ZeForge Communitya. Događaj je okupio veliki broj zainteresovanih kako iz Zenice tako i iz okolnih mjesta.

Svi su oni imali priliku čuti i iz prve ruke vidjeti šta su to hibridne mobilne aplikacije, koje sve platforme postoje te kako se može napraviti hibridna mobilna aplikacija s različitim karakteristikama i funkcionalnostima u React Native Framework-u. Ovu prezentaciju i simulaciju održao je Mirza Mušić koji je već 8 godina zaposlen u uspješnoj sarajevskoj IT firmi, Symphony. Gospodin Mušić je izrazio spremnost da pomogne članovima Communitya koje zanima ova tema u narednom periodu te je također naglasio da je Symphony u konstatnoj potrazi za dobrim programerima i preporučio svima da se prijave za rad u ovoj firmi.

Bitno je napomenuti da je saradnja ZeForge Communitya i kompanije Symphony rezultat nedavne posjete BIT alijanse ZeForge Community-u koja je na samom početku dala pozitivne rezultate.

Drugi dio Meetup-a bio je rezervisan za temu Crowdfunding koju je prezentovala Jes Bailey, a koja nas je posjetila zahvaljujući podršci Švicarskog poduzetničkog programa. Jes Bailey se u posljednjih nekoliko godina profilirala kao crowdfunding ekspert, koja je pomagala organizacijama i startupima iz Ujedinjenog Kraljevstva, Nizozemske, Egipta i Banlgadeša. Osnivačica je Crowdfund 360, a osim s prikupljanjem novca i kreiranjem kampanja, svojim klijentima pomaže i s marketingom i izgradnjom zajednice. Do sada je kreirala kampanje za više od 50 organizacija prikupivši gotovo 3,5 milijuna KM.

Prvi dio posjete našem Communityu je bio u znaku sastanaka sa dva veoma zanimljiva startupa iz Zenice, dok je drugi dio bilo predavanje u okviru Meetup-a. Veoma zanimljivo predavanje završeno je još zanimljivim pitanjima i diskusijom sa prisutnima te s opuštenim networkingom nakon eventa.

Hvala svima koji su bili dio našeg događaja i hvala partnerima na podršci.

ZeForge Community za rođendan našeg grada priprema posebni događaj koji će biti prvi takve vrste u Zenici i koji će u Zenicu dovesti mnoge IT firme iz BiH i okruženja. Uskoro ćemo objaviti zvaničnu najavu s više detalja. Preporučujemo svima da nas i dalje prate putem društvenih mreža kako bi imali pravovremenu informaciju.

Agencija ZEDA