FOTO: Prva samostalna izložba slika Bišćanke, Emire Tulek, održana u zeničkom Cabaret Clubu

Prva samostalna izložba likovne umjetnice iz Bihaća, Emire Tulek, pod nazivom ‘Rapsodija boja’, priređena je sinoć u prostoru zeničkog Cabaret Cluba, u okviru svojevrsnog motivacijskog programa ‘Galerija’, kojim braća Ivan i Andrija Petrović žele privući što više umjetnika u elegantni prostor ovog zeničkog kluba i ukazati na potrebu osnivanja gradske umjetničke galerije.

Vremenske neprilike, zbog kojih svoju kćerku radi njenog zdravstvenog stanja nije smjela izložiti naporu rizičnog putovanja od Bihaća do Zenice, spriječile su Emiru Tulek da prisustvuje svojoj prvoj samostalnoj izložbi. A kćerka joj je u njenom radu velika podrška i inspiracija, vlastitom likovnom produkcijom doprinoseći veličini njihova zajedničkog umjetničkog djela, ispunjenog ljubavlju.

Izložbu je otvorila glumica Bosanskog narodnog pozorišta, Ermina Kurevija

Ljubav prema slikanju i inspiraciju za slikanje, Emira zahvaljuje svojoj kćerki koja je invalid. U želji da se njih dvije zabave i da njena kćer razvije osjećaj za slikanje i da na kvalitetan način provode vrijeme zajedno, počele su slikati. Sa velikim zadovoljstvom i ponosom, njena kćer slika tehnikom pijeska na platnu, izrađuje abažure od pijeska, a Emira je krenula u drugom pravcu, slika akrilnim bojama. Danas je njima to velika strast i djela se nižu jedno za drugim, – istakla je proglasivši izložbu otvorenom, glumica Bosanskog narodnog pozorišta, Ermina Kurevija.

Izložbi su prisustvovali i zenički slikari. Iako je Emira amaterska slikarka, svi umjetnici su se složili da su njena djela savršena i da mnogo osjećaja i strasti “govori” iz njih.

Prisutnima se obratio i zenički likovni umjetnik, Emin Skomorac, koji je među prvima kupio jedno Emirino umjetničko ostvarenje.

Braća Ivan i Andrija Petrović istakli su da je ova izložba rezultirala prodajom gotovo polovine izloženih djela.

Izložba slika Emire Tulek ostaje otvorena tokom narednih 15 dana.

Pogledajte atmosferu sa otvorenja izložbe Emire Tulek, sinoć u Cabaret clubu.