Potpisan Ugovor o dugoročnoj saradnji RK Čelik i Škole rukometa Čelik Junior

Rukometni klub Čelik potpisao je jučer ugovor o dugoročnoj poslovnoj saradnji i zajedničkom nastupu sa Školom rukometa Čelik-junior. Ugovor podrazumijeva širenje i brži razvoj rukometa u Gradu Zenica.

Ugovor je u ime RK Čelika potpisao predsjednik Kluba, Pane Škrbić, a u ime Škole rukometa Čelik Junior direktor Škole, Dženan Dedić.

U ugovoru je posebno istaknuto da će Škola rukometa Čelik Junior organizovati obučavanje i školovanje rukometnog podmlatka, a RK Čelik će se takmičiti u Prvoj ligi Federacije BiH, te da će dobrim takmičarskim rezultatima obezbijediti ekspresni povratak RK Čelik u Premijer rukometnu ligu BiH i Evropu.

U skladu sa ugovorom, RK Čelik će učestvovati u finansiranju programa Škole Čelik Junior. Dva kluba će sarađivati i na planu ostalih aktivnosti, poput omasovljenja i ekspanzije rukometa pokretanjem Rukometne akademije Grada i slično.

Raduje me što smo dogovorili dugoročnu saradnju dva kluba i taj dogovor pretočili u konkretan ugovor. Tako će RK Čelik i dalje biti zadužen za takmičarski i vrhunski seniorski rukomet, a ŠRK Čelik Junior treba da obezbijedi stalni priliv mladih telentovanih rukometaša u našem gradu.

Rukometni klub Čelik ove godine obilježava 68 godina postojanja i zasigurno da će ovaj dogovor dva kluba značiti pozitivnu novu prekretnicu u razvoju našeg rukometa, – izjavio je nakon potpisivanja ugovora Pane Škrbić, predsjednik RK Čelik.

Poziv RK Čelik: Kupite godišnju kartu za sve utakmice!

Uprava RK Čelik poziva sve ljubitelje sporta i posebno rukometa da što prije kupe godišnju kartu za sve utakmice u 2018. godini. Cijena je: 30 KM, a za penzionere 20 KM. Ako kartu kupite odmah – dobijate gratis zidni kalendar sa posterom ekipe RK Čelik. Kontakt osoba je sekretar Kluba, Nedim Šehić (062 599 630).

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite Vaš komentar!
Molimo da ovdje unesete Vaše ime