Potpisan Ugovor o dugoročnoj saradnji RK Čelik i Škole rukometa Čelik Junior

Rukometni klub Čelik potpisao je jučer ugovor o dugoročnoj poslovnoj saradnji i zajedničkom nastupu sa Školom rukometa Čelik-junior. Ugovor podrazumijeva širenje i brži razvoj rukometa u Gradu Zenica.

Ugovor je u ime RK Čelika potpisao predsjednik Kluba, Pane Škrbić, a u ime Škole rukometa Čelik Junior direktor Škole, Dženan Dedić.

U ugovoru je posebno istaknuto da će Škola rukometa Čelik Junior organizovati obučavanje i školovanje rukometnog podmlatka, a RK Čelik će se takmičiti u Prvoj ligi Federacije BiH, te da će dobrim takmičarskim rezultatima obezbijediti ekspresni povratak RK Čelik u Premijer rukometnu ligu BiH i Evropu.

U skladu sa ugovorom, RK Čelik će učestvovati u finansiranju programa Škole Čelik Junior. Dva kluba će sarađivati i na planu ostalih aktivnosti, poput omasovljenja i ekspanzije rukometa pokretanjem Rukometne akademije Grada i slično.

Raduje me što smo dogovorili dugoročnu saradnju dva kluba i taj dogovor pretočili u konkretan ugovor. Tako će RK Čelik i dalje biti zadužen za takmičarski i vrhunski seniorski rukomet, a ŠRK Čelik Junior treba da obezbijedi stalni priliv mladih telentovanih rukometaša u našem gradu.

Rukometni klub Čelik ove godine obilježava 68 godina postojanja i zasigurno da će ovaj dogovor dva kluba značiti pozitivnu novu prekretnicu u razvoju našeg rukometa, – izjavio je nakon potpisivanja ugovora Pane Škrbić, predsjednik RK Čelik.

Poziv RK Čelik: Kupite godišnju kartu za sve utakmice!

Uprava RK Čelik poziva sve ljubitelje sporta i posebno rukometa da što prije kupe godišnju kartu za sve utakmice u 2018. godini. Cijena je: 30 KM, a za penzionere 20 KM. Ako kartu kupite odmah – dobijate gratis zidni kalendar sa posterom ekipe RK Čelik. Kontakt osoba je sekretar Kluba, Nedim Šehić (062 599 630).