U februaru u Zenici poslovni B2B susreti predstavnika firmi iz Turske i Bosne i Hercegovine

Zenička razvojna agencija ZEDA i BIGMEV (Centar za razvoj odnosa s BiH) u saradnji s Gradom Zenica i zeničkim Udruženjem poslodavaca, organizuju poslovne susrete zeničkih i turskih preduzeća. Delegaciju iz Turske činit će predstavnici Privredne komore Alanya te turski privrednici zainteresovani za saradnju sa Bosnom i Hercegovinom, objavila je ZEDA.

Sličan događaj održan je u novembru 2017. godine u Bihaću u saradnji s BIGMEVom kada su se poslovne prilike s turskim kompanijama otvorile privrednicima s područja Unsko-sanskog kantona.

BIGMEV fondacija je osnovana 2010. godine u Istanbulu, s ciljem razvoja ekonomskih, kulturoloških i naučnih odnosa između Bosne i Hercegovine i Republike Turske.

Svoju priliku za saradnju s turskim kompanijama zenički privrednici će imati u četvrtak, 15. februara u Hotelu Zenica, s početkom u 13:30 sati, saopšteno je iz Agencije ZEDA.

Događaju će prisustvovati predstavnici kompanija iz Turske koje djeluju u oblastima građevinarstva, trgovine, turizma, hotelijerstva, tekstila, zdravstva, obrazovanja, prehrane, poljoprivrede i transporta.

ZEDA poziva zeničke privredne subjekte – pravna lica koji su poslovno orijentisani ka izvozu ili žele uspostaviti međunarodnu poslovnu saradnju, da se prijave kako bi iskoristili ovu priliku za razmjenu informacija i kontakata i eventualno dogovorili poslovnu saradnju.

Poželjno je da svi učesnici poslovnih sureta ponesu promotivni materijal kako bi se što bolje predstavili i upoznali buduće poslovne partnere sa svojim poslovanjem, s obzirom na vremensku ograničenost ovih poslovnih sureta, napominje ZEDA.

 

Rok za prijavu na poslovne susrete je petak, 9. februara, najkasnije do 12 sati, a vrše se putem prijavnog obrasca koji se može preuzeti OVDJE.