Jedna od najvećih maloprodajnih grupacija u Evropi traži dobavljače iz BiH

Jedna od najvećih maloprodajnih grupacija u Evropi “Kingfisher Group” iz Velike Britanije traži dobavljače iz BiH, objavila je Vanjskotrgovinska komora BiH (VTK BiH).

Naime, “Kingfisher Group” je britanska multinacionalna kompanija sa sjedištem u Londonu, koja se bavi prodajom proizvoda za domaćinstva u preko 1.200 prodavaonica u 10 zemalja Evrope, Rusiji i Turskoj.

Opskrbljivanje svih prodavaonica se obavlja iz 7 izvornih ureda (Istočna Evropa, Južna Evropa, Sjeverna Evropa, Balkan, Bliski Istok, Šangaj i Hong Kong). Balkanski ured (iz Bukurešta), koja se bavi ugovaranjem poslova s dobavljačima, trenutno traži partnere sa Balkana koji mogu izvoziti proizvode na međunarodna tržišta.

Predstavnici “Kingfishera” traže dobavljače za veliki broj proizvoda, ali su im prioritet proizvodi industrije plastike, a zainteresovani su za saradnju s proizvođačima plastičnih kanti, vaza, raznih kutija, cijevi…

Preliminarno je planirano da se bilateralni sastanci izabranih bh. kompanija i predstavnika “Kingfisher Group” iz Balkanskog centra, održe idućeg mjeseca, u prostorijama VTK BiH.