Roditeljska kuća za djecu oboljelu od raka dobiće podršku Vlade ZDK

Na inicijativu predsjedavajućeg Skupštine Zeničko-dobojskog kantona, Jasmina Duvnjaka, održan je radni sastanak u cilju iznalaženja podrške za sufinansiranje rada Roditeljske kuće za djecu oboljelu od raka i njihove porodice. Radnom sastanku su uz predsjedavajućeg Duvnjaka prisustvovali i ministar Ministarstva za rad socijalnu politiku i izbjeglice Nurđehan Šahinović i Fikret Kubat, direktor Udruženja „Srce za djecu oboljelu od raka u Federaciji BIH“, saopšteno je iz sjedišta ZDK.

Bilo je govora o radu i aktivnostima Udruženja koje pruža usluge psiho-socijalne pomoći za djecu oboljelu od raka i njihove porodice, te o projektu Roditeljske koja je smještena u Sarajevu. Troškovi ovog projekta godišnje iznose oko 150.000 KM, a u okviru Roditeljske kuće borave roditelji i djeca iz cijele zemlje, pa tako i iz Zeničko-dobojskog kantona i imaju mogućnost besplatnog boravka u procesu liječenja i oporavka.

„Zeničko-dobojski kanton ima obavezu da barem malo ublaži teškoće i iskušenja kroz koja prolaze ove porodice. Nadam se da će sistemska podrška institucija Zeničko-dobojskog kantona podstaknuti i institucije na drugim nivoima da podrže ovakve humane i plemenite projekte i inicijative”, istakao je ovom prilikom predsjedavajući Skupštine ZDK, Jasmin Duvnjak.

Resorni ministar je prihvatio inicijativu predsjedavajućeg i kazao da će Vlada Kantona iz socijalnih transfera opredijeliti 20.000 KM godišnje, kroz Program utroška ovog ministarstva, za ove namjene.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite Vaš komentar!
Molimo da ovdje unesete Vaše ime