Formirana Sekcija stomatologa u Udruženju poslodavaca Grada Zenice

U petak je održana redovna i izborna sjednica Skupštine Sekcije privatnih stomatoloških ordinacija Udruženja poslodavaca Zenica. Skupštini je prisustvovalo 20 vlasnika privatnih stomatoloških ordinacija iz Zenice.

S pravom treba istaći da je ovo do sada najmasovnije okupljanje poslodavaca-stomatologa u gradu Zenica, istaknuto je u saopštenju ovog udruženja. Sjednici Skupštine je prisustvovala i predsjednica Upravnog odbora Udruženja poslodavaca Zenica, Senaida Turkić, predsjednik Stomatološke komore FBiH dr. Mirsad Tokić i njegov zamjenik dr. Haris Demirović.

Inicijativa za formiranje Sekcije privatnih stomatoloških ordinacija Udruženja poslodavaca Zenica pokrenuta je na sastanku inicijativnog odbora 14.01.2018. godine.

Ovom prilikom je izabrana Radna grupa Sekcije privatnih stomatoloških ordinacija Udruženja poslodavaca Zenica, koja broji 7 članova i koja će u narednom periodu analizirati i delegirati probleme privatnih stomatoloških ordinacija prema Udruženju poslodavaca Zenica, ali i prema svim nivoima vlasti.

Za predsjednika Sekcije privatnih stomatoloških ordinacija Udruženja poslodavaca Zenica izabran je dr. Nermin Ljubunčić.

Udruženje poslodavaca Zenica će i u narednom periodu podržavati rad svih poslodavaca uključujući i privatne stomatološke ordinacije na ostvarenju njihovih prava i poboljšanju poslovnog ambijenta u gradu Zenica, ali i šire, saopšteno je iz Udružena poslodavaca Grada Zenice.