U subotu izložba slika Emire Tulek “Rapsodija boja” u Cabaret Clubu

Braća Petrović, Ivan i Andrija, nastavljaju sa kulturno-umjetničkim sadržajima u Cabaret clubu, koji se nalazi u zgradi Bosanskog narodnog pozorišta Zenica. Ovaj put u goste im dolazi umjetnica iz Bihaća, Emira Tulek, da se sa svojom prvom samostalnom izložbom “RAPSODIJA BOJA” predstavi zeničkoj javnosti.

Izložba će biti priređena u okviru programa “GALERIJA”, s kojim braća Petrović organizuju stalne izložbe, sa slikarima iz cijele BiH ali i regiona, a cilj im je ukazati na prijeko potrebno otvaranje gradske galerije. Izložba je u subotu, 03.02.2018. sa početkom od 19:00.

O svom prvom izlaganju u Zenici, Emira kaže:

Obzirom da je jako teško o sebi nešto kazati, prenijet ću Vam samo svoje osjećaje.

Ljubav prema slikarstvu osjećala sam oduvijek, strastveni sam ljubitelj slika i nekako sam uvijek rado birala sliku kao dar sebi i drugima.

Ljubav prema slikanju i inspiraciju za slikanje zahvaljujem mojoj kćerki koja je invalid. U želji da se nas dvije zabavimo i da moja kćer razvije osjećaj za slikanje i da na kvalitetan način provodimo vrijeme zajedno, počele smo slikati. Sa velikm zadovoljstvom i ponosom moja kćer slika sa pijeskom na platnu, izradi abažura od pijeska, a ja sam krenula u drugom pravcu, slikanje akrilnim bojama. Danas je to za nas dvije postala velika strast, pa ako sam i jednim dijelom prenijela svoje emocije na platno i ako sam kod Vas izazvala bar malo emocije bit će mi ogromno zadovoljstvo i čast.

Rođena sam 30.08.1958. godine, ali godine nisu bitne. Bitno je da nikada nije kasno otkriti to zadovoljstvo u sebi, ljubav i sreću koje daje ovaj vid izražavanja. Ponovo sam otkrila radost djeteta u sebi, a djeca se znaju najiskrenije radovati.

Bit ću iskrena, radoznala sam da čujem utiske svih posjetitelja izložbe, jer mi je do mišljenja ljudi itekako stalo“.

Izložba će biti i prodajnog karaktera, a Petrovići ističu da je umjetnica prilagodila cijene za svačiji džep i da će izložba trajati 15 dana.