Upravni odbor RK Čelik o pripremama za prvenstvo

Upravni odbor Rukometnog kluba Čelik jučer je na redovnoj sjednici razmatrao pitanja vezana za pripreme ekipe za predstojeće prvenstvo u Prvoj rukometnoj ligi Federacije BiH, te druga aktuelna pitanja funkcionisanja Kluba.

Konstatovano je da pripreme za početak prvenstva (prvenstvo počinje 3.marta) dobro napreduju, da su izvršeni sistematski ljekarski pregledi igrača, da je dokumentacija proslijeđena u Rukometni savez FbiH radi licenciranja, te da su preduzete i ostale pripreme za novo prvenstvo, saopšteno je iz Uprave RK Čelik.

Upravni odbor je ocijenio da svi organi Kluba odlično funkcionišu i da se poslovi obavljaju kvalitetno i na vrijeme.

Predsjednik kluba Pane Škrbić je informisao Upravni odbor da je u toku dana razgovarao sa gradonačelnikom Fuadom Kasumovićem, koji je potvrdio opredjeljenje da podrži RK Čelik na putu stvaranja jake ekipe i tima za plasman u Premijer ligu BiH i Evropu.

Pripreme za Zlaći – za 10!

Nakon informacije o provedenim pripremama fizičke spremnosti i snage igrača na izletištu Zlaća kod Banovića, Upravni odbor je ocijenio da su pripreme rukometaša protekle u najboljem redu, a igrači su veoma disciplinovano ispunjavali zadatke, iako se naporno treniralo tri puta dnevno.

Upravni odbor je dao čistu ”desetku’’ za rad cijele ekipe na pripremama na Zlaći. Svi igrači su se izvarnedno ponašali, odrađivali sve zadatke trenera, a data je odlična ocjena za rad tenera prof. Seldina Rizanovića, koji je, pored praktičnog rada na trenizima, održao i tri teorijska predavanja o motivaciji igrača, – ističe predsjednik Kluba Pane Škrbić.

Dalje pripreme su nastavljene u Gradskoj areni Zenica, a naredne sedmice, pored rada s loptom, uključuje se  i rad u teretani tri puta sedmično, – kaže trener Rizvanović.

S prijateljskim utakmicama se započinje već narednog vikenda, kada će se vidjeti jedan novi Čelik, najavaljuju iz Kluba.

Prodaja ulaznica

Nakon objave u medijima započela je prodaja godišnjih ulaznica po cijeni od 30 KM (za penzionere 20 KM). Interesovanje je veoma veliko i za svega dva dana rezervisano je više od dvadeset ulaznica. Rezervacije se vrše kod generalnog sekretara Kluba Nedima Šehića (tel 062 599 630), a rezervisati se mogu i kod svih prvotimaca Kluba.

Pozivaju se svi ljubitelji rukometa i sporta u gradu da na vrijeme rezervišu svoje ulaznice i na taj način podrže svoj Čelik!

Sporazum sa Školom Junior

Upravni odbor RK Čelika je usvojio sporazum o poslovnoj saradnji sa Rukometnom školom ČELIK JUNIOR za narede tri sezone. U ugovoru se podržava i precizira korektna i prijateljska saradanja dva Kluba, a u interesu ukupnog razvoja rukometa u Gradu i šire. Škola rukometa Čelik Junior će i dalje organizovati školu za mlađe kategorije djece, a prevashodan zadatak RK Čelika je plasman u Premijer ligu BiH i Evropu.

U teretanu tri puta sedmično

Uprava RK Čelika je dogovorila treninge za rukometaše od naredne srijede 31. Januara i tokom čitavog februara u Teretani u Gradskoj areni Zenica. Zbog obaveza prvotimaca u školi i na fakultetima pola ekipe će u teretanu od  8 sati ujutro, a pola nakon  14 sati svake srijede i četvrtka, dok će subotom prije podne u teretanu ići kompletna ekipa.

Prijateljske utakmice

Prema planu Stučnog štaba u narednom periodu biće odigrano šest do sedam prijateljskih utakmica. Planirano je da RK Čelik od narednog vikenda započne sa utakmicama, a protivnici su ekipe iz okoline –  RK Kakanj, RK Travnik i RK Bugojno, svi protivnici po dvije utakmice i eventualno još jedna utakmica sa RK Žepčom.