Sindikat Aluminija i Unija neovisnih sindikata podržali radnike Željezare Zenica

Nezavisni sindikat zaposlenika Aluminija d.d. Mostar na čelu s predsjednikom Romeom Biokšićem i Unija neovisnih sindikata FBiH na čelu s predsjednikom Josipom Milićem uputili su Sindikatu Željezare Zenica potporu i punu podršku u borbi za njihova radnička prava.

U zajedničkom priopćenju za javnost navodi se kako sve više slojeva građanstva pokazuje nezadovoljstvo, osjeća se zanemareno, zaboravljeno i podcijenjeno zbog aktualnih politika, iz čega proizlazi da smo “kao društvo doživjeli totalni poraz”.

“Pitamo se koji su prioriteti politika koje se provode i koje su se provodile dugi niz godina kada sve više ljudi odlazi iz zemlje, kada vlada stagnacija zapošljavanja i kada se radnicima uskraćuju osnovna zajamčena prava? Ima li vlast ikakvu strategiju izlaska iz krize ili je uistinu jedini izlaz u bijegu u uređene zapadne zemlje?

Nepotizam i korupcija doveli su nas u bezizlazno stanje kada su radnici primorani štrajkovima gladi do smrti tražiti svoja osnovna prava na preživljavanje. Do kada mislite tako gospodo?”, poručili su Nezavisni sindikat zaposlenika Aluminija i Unija neovisnih sindikata FBiH. (Fena)