BPS-Sefer Halilović Zenica odao počast zeničkim palim borcima NOP-a

U organizaciji gradskih udruženja antifašista i boraca Narodnooslobodilačkog pokreta iz 1941. godine, delegacija Gradske i Kantonalne organizacije BPS-Sefer Halilović Zenica i Zeničko-dobojskog kantona danas je na spomen obilježju u krugu Kazneno – popravnog zavoda Zenica, položila cvijeće i odala dužnu počast najboljim sinovinama naše zemlje.

Uz prisustvo udruženja i porodica strijeljanih zeničkih ilegalaca – aktivista NOP-a, delegacija BPS-Sefer Halilović, podsjetio je da se istorija ne smije zaboraviti i da se svakog trenutka treba prisjećati onih koji su za slobodu, čast, dostojanstvo i oslobođenje od okupatora, dali ono što je najvrednije – svoj život.

Njihove žrtve nisu bile uzaludne. Zahvaljujući tome mi danas postojimo i živimo i obavezni smo da im se odužimo na svaki mogući način pa i na ovaj skroman čin polaganja cvijeća , prisjećanja i evociranja uspomena na te teške ali slavne dane naše istorije.

Dvanaest ilegalaca – aktivista NOP-a sa područja zeničkih naselja (Gradišče , Tetovo i Banzolzi) položili su svoje živote, prije 75 godina sa nešto najsvetije – za SLOBODU. Oprostiti možemo ali zaboraviti nikada nećemo!, saopštava Gradski odbor BPS-Sefer Halilović Zenica i Povjereništvo Regionalnog odbora BPS-Sefer Halilović Zeničko-dobojskog kantona.