FOTO: Otvoren Interetnički izviđački zimski kamp na Mrakovici

Danas je počeo Interetnički izviđački zimski kamp na kojem učestvuje 80 učesnika iz Odreda izviđača „dr Mladen Stojanović“ Prijedor i Saveza izviđača Grada Zenica.

Interetnički izviđački zimski kamp na Kozari, jedna je od deset aktivnosti u okviru projekta „Savršen svijet“, koji je finansijski podržala Ambasada SAD-a. U prethodnih pet zimovanja učestvovalo je oko 2.300 izviđača.

Svečanost otvorenja zimovanja na Mrakovici je uveličao Aleksandar Miljuš, zamjenik gradonačelnika grada Prijedora, koji je Interetnički izviđački zimski kamp zvanično proglasio otvorenim. Obraćajući se učesnicima istakao je da ga izuzetno raduje što ima čast da otvori kamp i obećao da će i ubuduće Grad Prijedor podržavati izviđačke aktivnosti. 
Svečanom otvorenju je prisustvovao i Sead Jakupović, predsjednik Skupštine Grada Prijedora. Ispred odreda domaćina prisutne je pozdravio Ernest Badnjević, a u ime Saveza izviđača Zenice, Edin Šarić. 

U nastavku izviđačkog dana poslijepodnevne sate iskoristili smo za kratkotrajnu šetnju, kako bi se učesnici odmorili, uživali u prirodi, ali i zabavili na snijegu.

Nakon šetnje po snijegu učesnici su prisustvovali radionici povodom „Dana Martina Lutera Kinga“ gdje su izviđači upoznati sa životom i djelom ovog istaknutog borca za ljudska prava nenasilnim metodama. 

Današnji dan upotpunjen je sa „Večeri upoznavanja“ u obliku igrica. Igrice su bile podijeljene u uvodne, glavne i završne. Odigrane su igrice poput: „Abeceda imena“ , „Ljudski čvor“, „Trka žabica“, „Tunel“, kao i druge zanimljive igrice. Kao što samo ime kaže, cilj je bio da se svi što bolje upoznaju, u čemu se, sudeći po svemu uspjelo, u potpunosti.

Izviđački pozdrav!

Savez izviđača Grada Zenice