Prosinečki novi selektor reprezentacije BiH

Robert Prosinečki je novi selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, odlučeno je na današnjoj sjednici Izvšnog odbora Nogometnog saveza BiH. Prosinečki će na selektorskoj klupi naslijediti Mehmeda Baždarevića koji je reprezentaciju vodio od decembra 2014. do oktobra 2017. godine.

U bogatoj igračkoj karijeri nosio je, između ostalih, dresove Real Madrida i Barcelone, a sa Crvenom zvezdom je 1991. godine postao prvak Evrope.

Nakon završetka igračke karijere 2006. godine je postao pomoćni trener u stručnom štabu nogometne reprezentacije Hrvatske.Bio je na klupi Crvene Zvezde, turskog  Kayserispora, a 2014. godine postao je  selektor reprezentacije Azerbejdžana.

Debi na klupi reprezentacije BIH Robert Prosinečki će imati 28. i 31. januara 2018. godine kada će Zmajevi igrati prijateljske utakmice protiv Sjedinjenih Američkih Država i Meksika.
Novi selektor će voditi reprezentaciju BiH i u novom sistemu kvalifikacija za Euro, a to je Liga nacija koja će, pored klasičnih kvalifikacija, biti jedan od načina da se izbori plasman na smotri najboljih reprezentacija Evrope. (M.P.)

 

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite Vaš komentar!
Molimo da ovdje unesete Vaše ime