Nogometne reprezentativke poražene od Velsa u Zenici

Ženska seniorska nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je danas u Zenici od Velsa 0:1 u meču kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2019. u Francuskoj.

Bh. nogometašice otvorile su bolje susret. U 13. minuti Lidija Kuliš zagrijala je dlanove golmana Velsa O'Sullivan. Ponovo je Kuliš mogla do gola u 35. minuti, ali je bila neprecizna u završnici. Dvije minute kasnije, odličnom odbranom iskazala se Almina Hodžić. Prvo poluvrijeme završeno je bez golova. Gošće su do prednosti došle u 58. minuti. Green se našla sama pred golom Almine Hodžić i pospremila loptu u mrežu za 0:1. Deset minuta prije kraja bh. tim je propustio najbolju priliku za izjednačenje. Grifits je u kaznenom prostoru srušila Lidiju Kuliš. Sa bijele tačke loše je šutirala Nikolić. U sudijskoj nadoknadi ista nogometašica još jednom je bila neprecizna i ostalo je 0:1 za Vels.
Seniorska nogometna reprezentacija BIH kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2019. u Francuskoj nastavlja u aprilu 2018. godine, kada će ugostiti selekciju Rusije. (M.P.)