Ambiciozan plan zeničkih biciklista: Organizacija četiri utrke

FOTO: Zenicainfo.ba

Na listi nagrađenih najuspješnijih sportista ZDK u 2020. godini našao se i Vedad Karić, član Biciklističkog kluba “Rotacija spin”. Prošlu sezonu zenički biciklisti okončali su sa titulama državnih prvaka u Premijer ligu BiH na drumu i  na MTB u kategoriji seniori. Za 2021. godinu imaju ambiciozan plan aktivnosti.

„U februaru sam trebao biti na pripremama u Italiji, međutim to smo odgodili zbog korone. Umjesto toga početkom marta bili smo u Istri i tu sam vozio pet trka. Sada nastavljam u BiH, a kada je u pitanju “Rotacija spin”, na domaćem terenu, već početkom maja imamo trke u Tuzli, nakon toga svakog vikenda slijedi po jedno takmičenje. Naravno, sve će zavisiti od situacije sa koronom,a u ovoj godini osnovni cilj će nam biti da uzmemo titule državnog prvaka i prvaka Premijer lige i da titule ostanu u Zenici“, izjavio je za Zenicainfo.ba, Vedad Karić, član BK “Rotacija spin”, iz Zenice.

U ovoj godini zenički biciklisti imaju ambiciozan plan organizacije četiri trke, dvije u Zenici, te po jednu u Visokom i Sarajevu.

„Tu će biti trka koja će startati u Zenici, a završiti na Smetovima, to će biti jedan MBT maraton. Jednostavno proći će se kroz lijepe predjele u Zenici u dužini nekih 45-50 kilometara. Drugi događaj koji smo planirali jeste organizacija rekreativne biciklijade na kojoj će osim rekreativaca učestvovati i neki vrhunski biciklisti koji će doći zbog mene“, najavio je Vedad Karić, biciklističke događaje u ovoj godini.

Druga dva planirana događaja planirana su u Visokom i Sarajevu, a njihova realizacija zavisit će od toga hoće li ovi projekti dobiti podršku od nadležnih instituacija, kantona i Federacije.

Za budućnost biciklizma u Zenici, ne treba brinuti. “Rotacija spin” osim seniorske ekipe u svojim redovima ima i dosta mlađih vozača, a jedan od njih je i državni prvak u kadetskoj konkurenciji Amer Agić, koji će ove godine prvi put voziti u juniorskoj kategoriji. (M. P.)