KŽK Čelik na krilima Selimović i Seymour do ubjedljive pobjede nad Kozarom

Košarkašice Čelika večeras su u zeničkoj Areni u okviru 2. kola Lige BiH dočekale tim Kozare. Zeničanke su bez većih problema upisale pobjedu, a na kraju je bilo 83:58.

Izabranice Aide Kalušić u ovaj meč su ušle nakon sjajne igre i gostujuće pobjede u 1. kolu kod ekipe Lavova, inače tima koji će se zajedno sa Čelikom, Orlovima, Banovićima i Jumperom boriti za sami vrh tabele.

Večerašnja utakmica bila je samo neizvjesna u prvoj četvrtini koja je okončana 17:17. Već u drugoj četvrtini domaće košarkašice na krilima sjajne Ajle Selimović ubacuju u brzinu više, te se na odmor odlazi s rezultatom 38:18 za Čelik.

U trećoj četvrtini domaće košarkašice održavale su razliku, te se u posljednjih 10. minuta ušlo sa rezultatom 62:38. U posljednjoj četvrtini gostujuće košarkašice su bile potpuno indisponirane, a Čelik je na kraju slavio sa konačnih 83:58 (17:17, 21:11, 24:20, 21:10).

Kada su u pitanju najbolji pojedinci utakmice, Ajla Selimović ubacila je 29 poena uz pet skokova, a sjajna je bila i Brittney Seymour sa 18 poena i 10 skokova. U redovima ekipe Kozare jedina raspoložena za igru bila je Nataša Šobot sa 26 poena i devet skokova.

U narednom kolu Čelik će gostovati u Banovićima, dok će Kozara dočekati ekipu Leotara.
izvor:sportbc.ba