Zaimović pred meč protiv Bratstva: Nastojimo izvući maksimum iz svih igrača do kraja polusezone

Nogometaši Čelika sa novim šefom struke Dženanom Zaimovićem osvojili su četiri boda u dva odigrana susreta. Nakon remija na Tušnju protiv Tuzla Citya, crno-crveni su u srijedu na Bilinom polju pobijedili Tomislav rezultatom 2:0, te se vratili u borbu za sami vrh tabele.

Zeničani će sutra u okviru 10. kola ponovo biti domaćini ovaj put ekipi Bratstva iz Gračanice. Biće to prilika da s eventualnom pobjedom crno-crveni dođu među tri najbolje ekipe u ligi.

Uoči sutrašnjeg meča održana je i press konferencija na stadionu Bilino polje, a prisutnima su se obratili šef struke Dženan Zaimović, te mladi defanzivac Amer Hodžić.

Šef struke zadovoljan je sa pobjedom protiv Tomislava, a nada se da će ekipa biti na nivou i u sutrašnjoj utakmici protiv Bratstva.

“Naredna utakmica protiv Bratstva, nema tu velikih tajni s tim što je Bratstvo iskusnija ekipa od Tomislava i da igraju puno okomitije. Imali smo dva dana da odmorimo neke igrače i pripremimo za naredni meč, znamo kvalitete gostiju, vidjet ćemo kako će to sutra biti na terenu. Ovo je treća utakmica u sedam dana, ja sam tu 10-tak dana, sama promjena trenera ne mora biti rješenje, sreća bio je pozitivni šok, ekipa se digla i to su pokazali. Sutra ćemo vidjeti jesmo li sposobni i fizički držat na visokom nivou. Tu je par igrača koji su se kasnije priključili pripremama i to se vidi na terenu, tako da je ekipa u disbalansu, tražimo neke varijante s drugim igračima, da imamo kompletniju sliku. Nećemo iznositi šta smo za sutra pripremili, ostavit ćemo to za svlačionicu, vidjet ćemo poslije današnjeg treninga na koga ću sutra računati. Nastojimo izvući najbolje iz ovih igrača do kraja polusezone. Bratstvo je zadržalo kostur ekipe, ja ne obećavam ništa, ima svaka ekipa dobre i loše strane, nadamo se da ćemo iskoristiti njihove loše strane“, kazao je Zaimović.

izvor:sportbc.ba