Poboljšanje uslova na Gradskoj Tržnici u Zenici

Okončani su radovi na zamjeni vanjske i krovne stolarije kao i postavljanju termoizolacione fasade na zgradi zeničke Gradske tržnice, ukupne vrijednosti od 256.423 KM bez PDV-a. Podršku pri realizaciji su imali od Fonda za zaštitu okoliša FBiH, koji je ujedno i sufinasijer projekta.

Pored ovih, JP “Tržnica” Zenica priprema i nove projekte koji bi trebali doprinijeti boljim uslovima rada zaposlenih, ali i u prodajnim kapacitetima svih 400 trgovaca koji svoju registrovanu djelatnost svakodnevno obavlja na Tržnici, nudeći kupcima bogat izbor proizvoda, kako voća i povrća, tako i suhomesnatih i mliječnih proizvoda.

Prema riječima Hajrije Čolaković, stručne saradnice za poslove javnih nabavki u JP “Tržnica” Zenica uskoro na Gradsku tržnicu stižu i novi stolovi za zakupce, što će dodatno upotpuniti njen izgled, a sve s ciljem jednakopravnog statusa i uslova svih zakupaca, trgovaca i proizvođača, koji svoju robu prodaju na Gradskoj tržnici.

Ranije je preduzeće uz aktivno učešće Gradske uprave Zenica uspjelo nabaviti 115 stolova na Gradskoj pijaci, 21 rashladnu vitrinu i 20 sajamskih kućica, što su zajednički finasirali Gradska uprava, UNDP i Češka razvojuna agencija. Obzirom da to nije ukupan broj stolova koji se nalazi na platou Gradske pijace, radi identičnosti i estetskog izgleda, preduzeće je u završnoj fazi nabavke 64 prodajna stola, čija se isporuka očekuje u toku ove ili naredne sedmice”, kazala je Čolaković.

Hajrija Čolaković

 

 

 

 

 

Napominje da su im odobrena i sredstva iz Fonda za zaštitu okoliša FBiH za ugradnju toplotnih pumpi za zagrijavanje i rashlađivanje zgrade tržnice u iznosu od 85.000 KM, te se naredne godine očekuje i njihova ugradnja.

Preduzeće će u narednoj godini već ići u realizaciju ugradnje toplotnih pumpi. Već je pokrenut postupak ugradnje solarnih panela na nastrešnici zgrade Gradske tržnice, gdje se očekuje dostava ponuda i ostali tok postupka javne nabavke, a vrijednost projekta je 215.000 KM”, ističe Čolaković.

Iz JP “Tržnica” Zenica podsjećaju da je ukupna vrijednost ulaganja u proteklih sedam godina iz vlastitih i doniranih sredstava preduzeća iznosila preko 1.232.568 KM, a u narednom periodu namjeravaju, pored postojeće, proširiti svoju djelatnost. (M. Hurem)