Svečano otvoren put koji povezuje Orahovicu, Vukotiće i Jastrebac

Mještani tri zeničke seoske mjesne zajednice: Orahovice, Vukotića i Jastrebca danas su imali razloga za slavlje, jer je svečano pušten u promet betonirani put, koji komunikacijski povezuje ove tri mjesne zajednice.

Ovaj put unazad dvije godine gradili su i betonirali sami mještani vlastitim radom, uz finansijsku podršku Gradske uprave i gradonačelnika Zenice, koji su danas zajedno sa okupljenim mještanima Orahovice, Vukotića i Jastrebca ozvaničili završetak ovih radova svečanim presijecanjem vrpce.

Ovo sve su napravili mještani ove tri mjesne zajednice i ja im na tome od srca čestitam, jer to su kilometri i kilometri puta, a veoma je teško naići na zajednicu ljudi, koja će mjesecima dolaziti, svoju hranu donositi i sve ovo uraditi vlastitim trudom. Najmanje je to moja i zasluga Gradske uprave. Pozivam sve Zeničane kao i ostale da dođu na ovaj čist zrak, da vide ovu ljepotu i odmore se, a ovo izletište će biti ozbiljna konkurencija izletištu Smetovi“, rekao je ovom prilikom Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice.

Zahvalio bih Gradskoj upravi i gradonačelniku Zenice, ali i svojim komšijama iz se tri mjesne zajednice, bez kojih ništa od ovoga ne bi bilo, jer su se odazivali i radili svaki dan po ovim teškim vrućinama i nisu posustajali i stoga mi je čast i zadovoljstvo što sam njihov komšija i predstavnik u Gradskoj upravi“, ističe Hadis Aščerić, predsjednik Mjesne zajednice Orahovica, naglašavajući da ovo može biti i put spasa, podjsećajući da su 2014. godine zbog poplava bili odsječeni.

Što se tiče rada teško nam nije bilo, niti će biti ubuduće, a iduće godine vidjećemo da nastavimo dalje da li Lisac ili Javorje, a velika nam je zahvalnost gradonačelniku Kasumoviću, njegovim saradnicima, mještanima Orahovice, Vukotića i Jastrebca, pa dijelom i Šerića“, ponosno govori Sakib Gulamić, predsjednik Mjesne zajednice Vukotići, navodeći da će ovaj put biti žila kucavica ovog prostora.