Gradonačelnik Fuad Kasumović upriličio susret sa pobjednikom skokova sa Starog mosta Vedadom Dedićem

Na nedavno održanim 458. po redu skokovima sa Starog mosta u Mostaru pobjedio je zeničanin Vedad Dedić. Bila je ovo prva titula koju je osvojio jedan od skakača iz Zenice.

Nakon ovog velikog uspjeha Gradonačelnik Fuad Kasumović ga je pozvao u svoj kabinet kako bi mu lično čestitao i odao poštovanje za ovaj uspjeh, ali i promociju Zenice.

Gradska uprava sa mnom na čelu pokušava sve one koji predstavljaju Zenicu na najbolji način, a Vedad je jedan od njih, da im iskažem svoje poštovanje i poštovanje građana Zenice za to što rade i podržavat ćemo ga i dalje. Meni treba aktivna omladina u ovom gradu i grad će svakog takvog nagraditi”, kazao je gradonačelnik Fuad Kasumović.

Po prvi put je jedan zeničanin postao pobjednik skokova sa Starog mosta u Mostaru što je velika čast i priznanje.

Ove godine stavrno je bila velika konkurencija. Došao sam kao autsajder, ali sam pokušao ući u finale da vidim kako je izvesti dva skoka. Ispostavilo se da sam imao dobar prvi skok, najbolji u prvoj seriji, drugi je bio identičan i na kraju sam zasluženo osvojio titulu. Iskreno se nadam da ću sljedeće godine odbraniti titulu jer je Stari most nešto najveće, a nakon 458. godina da tittula dođe u Zenicu i ponosan sam što sam predstavnik ovog grada i tako će biti i u buduće”, kaže Vedad Dedić.

Izvesti skok sa Starog mosta nije jednostavno, ali kada radite ono što volite ništa nije teško, poručio je Dedić. Težnja gradske uprave je da podržava sve one koji promovišu Zenicu, a pobjedom u Mostaru na najpoznatijim skokovima koji su se održali 458. put po redu Vedad Dedić je zasigurno napravio najljepšu moguću promociju i zbog toga je sasvim zasluženo nagrađen od strane gradonačelnika Fuada Kasumovića. (N. Glibo)