Odličan nastup takmičara Aero kluba Zenica u Osijeku

Prošlog vikenda u subotu 26. 10. 2024. godine, u Tenji kod Osijeka u Hrvatskoj, članovi Aero kluba Zenica sudjelovali su na međunarodnom takmičenju modela aviona F1N i F1N-150 (dvoranski klizaći), pod nazivom, “Kup Slavonije i Baranje 2024” koje se o boduje za FAI svjetski kup.

Takmičenje je držano u dvorani školskog centra u Tenji koje pruža optimalne uslove za održavanje ovakvih manifestacija. Obzirom da je ovo pretposljednje takmičenje u FAI svjetskom kupu za 2024. godinu, takmičenje je bilo veoma posjećeno, a sudjelovali su takmičari iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Slovenije, Mađarske, i domaćina Hrvatske.

Aero klub Zenica je nastupio s trinaset takmičara u obje klase (F1N i F1N-150) seniorskoj i u juniorskoj konkurenciji. U juniorskoj konkurenciji su nastupili: Šarkinović Sanjin, Anastasija Borojević, Hamza Zilić, Ahmed Zilić, Bilal Ćosić, Rejhan Ćosić, a u seniorskoj ekipi su bili: Amra Zilić, Predrag Šarkinović, Ferid Zilić, Milivoje Nedić, Faik Čičak i Mirzad Ćosić. Takmičenje je bilo veoma brojno oko 70 takmičara, a konkurencija veoma velika. Naš junior Hamza Zlić je bio najuspješniji zauzevši treće, dok je Faik Čičak bio najuspješniji senior zauzevši 16 mjesto u kategoriji F1N-150 od 69 takmičara. U kategoriji F1N najuspješniji je bio Milivoje Nedić zauzevši 25 mjesto.

Očekujemo veliku borbu 09.11.2024.godine kada se održava posljednje takmičenju svjetskog kupa za 2024. godinu koje će se održati u Areni Husejin Smajlović u Zenici. (Aero klub Zenica)