Nogometašice BiH i Srbije remizirale u prvoj utakmici polufinala baraža za odlazak na EP

U okviru prve utakmice baraža za odlazak na Evropsko prvenstvo za nogometašice u Trening centru Nogometnog saveza BiH u Zenici sastali su se BiH i Srbija. Utakmica je završila bez pobjednika 2:2.

Početak utakmice očekivano pripao je gostujućim igračicama. Već u petoj minuti Filipović je pogodila za 0:1, ali je nakon asistencije WAR tehnologije gol poništen. U 19. minuti Milojević ubacuje sa desne strane, Hasanbegović nespretno zahvata loptu, ali na našu sreću ona odlazi preko gola. Odmah nakon toga u 20. minuti prednost za našu selekciju. Dajana Spasojević je odlično istrčala kontru po lijevoj strani ubacila u kazneni prostor za Eminu Ekić koja je „promiješala“ odbranu Srbije i pogodila za 1:0. Osam minuta kasnije izjednačenje. Vlajnić je ubacila sa desne strane loptu u kazneni prostor našeg tima, Hodžić loše procijenila let lopte i na drugoj stativi Matejić ubacuje loptu u naš gol za 1:1. Odmah u narednoj minuti gošće su imale priliku da dođu do prednosti. Milojević je sama izašla ispred Hodžić i šutirala, a naša golumanica sjajnom reakcijom izbacuje loptu u korner. Do kraja prvog dijala nije bilo previše uzbuđenja pa se na odmor otišlo rezultatom 1:1.

Drugi dio utakmice počeo je u istom tonu kao što je završio prvi. Srbija je imala inicijativu, ali su naše djevojke prve zaprijetile. Emina Ekić je istrčala kontru šutirala sa 20-ak metara, ali je Kostić „izvadila“ loptu ispod prečke i izbacila u korner. Nakon kornera stvorila se gužva u kaznenom prostoru Srbije, a najbolje se snašla naša kapitenka Milena Nikolić i „zakucala“ loptu u gol Srbije za 2:1. igrala se 52. minuta. U 75. minuti gošće su imale odličnu priliku. Nakon jednog šuta i odbrane Hodžić lopta je došla do Matejić koja je odlično šutirala i pogodila prečku. U 87. minuti izjednačenje. Sa otprilike 25 metara sjajno je šutirala Milivojević i pogodila gornji lijevi ugao našeg gola za 2:2. Do kraja susreta bez previše uzbuđenja, tako da će putnika u finale baraža odlučiti utakmica koja će se odigrati za četiri dana u Srbiji. (N. Glibo)