Napreduju radovi na rekonstrukciji društvenog doma u Klopču

U Mjesnoj zajednici Klopče u toku su radovi na rekonstrukciji i adaptaciji društvenog doma, čime se nastavlja opsežan program modernizacije društvenih objekata u Zenici. Ova inicijativa ima za cilj unapređenje infrastrukture koja je ključna za kulturne i društvene aktivnosti lokalne zajednice, pružajući mještanima adekvatan prostor za okupljanje.

Projekat obuhvata kompletnu sanaciju krova, kao i zamjenu unutrašnje i vanjske stolarije. Planira se unapređenje toplotne izolacije novom fasadom, dok će unutrašnjost objekta biti renovirana prema specifičnim potrebama mještana, u skladu s najnovijim standardima građevinske struke”, kazao je Sefedin Hrustić, predsjednik Mjesne zajednice Klopče.

Pri tom ističe da je na početku radova došlo do nepredviđene situacije prilikom skidanja krova kada je pala kiša zbog čega je moralo doći do prekida rada ambulante i privremenog izmještanja pružanja zdravstvene usluge u naselju Perin Han.

Vrlo brzo se nadamo ponovnom radu ambulante u adaptiranim prostorijama našeg doma”, ističe Hrustić.

Ukupna vrijednost ulaganja rekonstrukcije i adaptacije društvenog doma u Klopču iznosi 231.660 KM s PDV-om. Nakon transparentnog postupka javne nabavke, za izvođača radova izabrana je firma „FORTES“ d.o.o. Zenica. (Š. Babić)