Na području kantona SDA ostvarila odličan rezultat, poručili iz ove stranke

Protekli Lokalni izbori donijeli su izvanredan rezultat za SDA na području Zeničko-dobojskog kantona, istaknuto je na današnjoj pres konferenciji Kantonalnog odbora SDA ZDK.

Predsjednik Nermin Mandra je podsjetio da je od 12 općina, odnosno gradova, SDA osvojila devet načelničkih pozicija što je za tri više u odnosu na prethodni period.

Posebno je naglasio pobjede SDA u Zavidovićima i Maglaju, nakon što je SDA više godina u ovim sredinama bila u opoziciji.

Potvrđene su pobjede načelnika SDA u Visokom, Brezi, Kaknju, Olovu ,Tešnju i Doboj-jugu, dok je trenutno u Žepču u prednosti SDA-ov kandidat Suvad Hadžić.

Mislim da je u ovom trenutku volja naroda Suvad Hadžić, a vidjet ćemo šta će uraditi brojači i ostali”, kazao je SDA-ov kandidat za načelnika Žepča.

Narod je poslao jasnu poruku da ne želi dalje usitnjavanje političkog tijela i da nije za političke akrobacije u vidu novoformiranih stranaka i cijepanja individualnih interesa”, izjavio je Suad Huskić, novi-stari načelnik Tešnja.

Nova načelnica Zavidovića, Erna Merdić-Smailhodžić je podsjetila da je ponudila program za bolje Zavidoviće koji je, kako kaže, program građana.

To je ono čime ću se voditi u svom mandatu”, najavila je Merdić-Smailhodžić.

U svim lokalnim sredinam a SDA je osvojila odlične rezultate i za općinska, odnosno gradska vijeća.

U Zenici, nažalost nismo uspjeli za poziciju gradonačelnika, ali je ostvaren bolji rezultat za Gradsko vijeće u odnosu na prethodni mandat. Nadamo se da ćemo opravdati povjerenje građana i da ćemo za četiri godine uzdignute glave stati pred njih sa vidljivim rezultatima rada”, kazao je Nermin Mandra. (Š. Babić)