Univerzitet u Zenici danas organizovao svečani doček za brucoše svih fakulteta

Univerzitet u Zenici danas je organizovao svečani doček za brucoše svih fakulteta čime je ozvaničen početak nove akademske 2024/2025. godine.

Brucošima,zvanicama i gostima svečanosti dobrodošlicu je poželio rektor Univerziteta, prof. dr. Jusuf Duraković ,uputivši poruku da uče,istražuju,propituju i traže odgovore,a na raspolaganju će imati sve potrebne resurse.

-Za ovu svečanost ugostili smo 660 studenata prvog ciklusa studija,a računajući drugi i treći ciklus konačna cifra dostiže 800 novih studenata,kazao je rektor Duraković.

Ajla Jašarević buduća je studentica Filozofskog fakulteta i kako kaže ispunit će dječački san a to je matematika koja se studira na ovom fakultetu.

Zamjenik predsjednice Unije studenata UNZE, Faris Preljević pozvao je nove studente da budu članovi struktura ove asocijacije te da se upoznaju sa projektima i inicijativama koje su realizovane te one koji su planirani za naredni period.

Za brucoše je nakon svečanog dočeka i prigodnog programa uslijedila posjeta matičnim fakultetima gdje su mogli preuzeti upisnu dokumentaciju a na nekim je već danas organizovana nastava. (Š.B.)