U OŠ “Meša Selimović” sva biračka mjesta otvorena na vrijeme

U Osnovnoj školi “Meša Selimović” jutros u 7 sati otvorena su sva biračka mjesta. Kako naovde predsjednici više od 10 biračkih mjesta izborni materijal je dostavljen na vrijeme, otvaranje biračkih mjesta prošlo je bez problema i kašnjenja.

U ovoj školi su biračka mjesta Centar, Londža i Odmut s pripadajućim ulicama. Odziv građana i građanki od prvih minuta izbornog procesa je bio dobar, primjetili smo da glasati dolaze i mlađi i stariji sugrađani. Međutim, nekolicina ih se vratila izrevoltirana što je došlo do promjene u rasporedu pojedinih ulica za određeno biračko mjesto pa su nakon nekoliko pokušaju da se “pronađu” na spisku na kraju odustali.

Predsjednica biračkog mjesta Odmut 5 na kojem je registriranih 518 glasača i glasačica Emira Mujkić je kontaktirala GIK odakle su je obavijestili da potrebno upućivati građane na glavni spisak biračkih mjesta jer se jedno biračko mjesto Centar nalazi u OŠ “Edhem Mulabdić” .

Među prvima je glasao sugrađanin Andrija Ducić: “Svake izbore ja izađem i glasam, to je moja građanska dužnost. Poranio sam jer rano ustajem popio kafu i evo glasao. Od izbora očekujem da pobijede oni za koje godinama glasam”. (A. Huskić)