Premijerna izvedba predstave “Limuni limuni limuni limuni limuni”

Na Podrumskoj sceni Bosanskog narodnog pozorišta Zenica je u četvrtak, 3. oktobra premijerno izvedena predstava „Limuni Limuni Limuni Limuni Limuni“, prema tekstu Sama Steinera, u režiji Ajle Bešić i u produkciji Bosanskog narodnog pozorišta Zenica. Ovo je već druga premijerna izvedba u 75. sezoni zeničkog BNP-a.

Predstava „Limuni Limuni Limuni Limuni Limuni“ zamišlja svijet u kojem smo prisiljeni govoriti manje, promišlja o tome šta govorimo i kako to govorimo, o stvarima koje možemo čuti samo u tišini, o aktivizmu, kontaktu očima i limunima, limunima, limunima, limunima, limunima…

Ovaj vrli novi svijet, od najviše 140 dnevno izgovorenih riječi, prelomljen je kroz par koji plovi ljubavlju i intimnošću…

U predstavi igraju: Tamara Miličević-Stilić i Zlatan Školjić. Dramaturgiju i prevod teksta predstave potpisuje Armin Behrem. Scenografkiju potpisuje Sabina Trnka, a kostimografiju Lejla Hodžić. Za muziku predstave je bio zadužen Nedim Zlatar.

Prva repriza ove predstave će biti izvedena u petak, 4. oktobra u 20 sati na matičnoj sceni. (Služba za odnose s javnošću Bosanskog narodnog pozorišta Zenica)