Nova vozila za produktivniji rad JP ViK Zenica

Kako bi se unaprijedio rad službi i povećala produktivnost radnika, JP „ViK” d.o.o. Zenica je izvršilo javnu nabavku novih radnih vozila.

Radi se o tri Caddy vozila i jednom kombi vozilu, ukupne vrijednosti 215.811,97 KM bez uračunatog PDV-a. Nabavka je finansirana vlastitim sredstvima preduzeća.

Potreba za nabavkom novih radnih vozila je postojala već nekoliko godina, imajući u vidu da su stara radna vozila bila dotrajala što je zahtijevalo kontinuirana i nemala ulaganja za njihovo održavanje u voznom stanju. U skladu s navedenim, predmetna nabavka je u mjesecu januaru ove godine bila uvrštena u Plan javnih nabavki za 2024. godinu, a sada je uspješno realizovana.

Nabavljena radna vozila će odmah biti data na korištenje Službi operative, Tehničkoj službi i radnicima na očitanju vodomjera, dok će se kombi vozilo koristiti u Službi za detekciju kvarova.

Na ovaj način, dodatno će biti unaprijeđen rad preduzeća u cilju pružanja kvalitetne usluge građanima Zenice, a po prihvatljivoj cijeni, koja je uprkos velikim vlastitim ulaganjima u novu komunalnu infrastrukturu, još uvijek među tri najniže u BiH.