Sve je spremno za najveću smotru privrede u BiH – Generalni bh. sajam ZEPS

Sedam dana nas dijeli od najveće smotre privrede u BiH – Generalnog bh. sajma ZEPS 2024, koji će biti održan od 01. do 05. oktobra, na Kamberovića polju u Zenici.

Prema riječima organizatora pripreme se privode kraju, a sajamski prostor na zeničkom Kamberovića polju danas je obišao i gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović.

“Pripreme su u jeku, zadovoljni smo sa svih aspekata, iako su prijave bile do 15. septembra, još nas zovu privrednici za učešće. Sajam je popunjen i trenutno smo na 8.000 metara kvadratnih zatvorenog prostora i preko 10.000 otvorenog prostora. Imamo preko 350 izlagača realnih preduzeća iz različitih zemalja, a najviše ih dolazi iz Turske, koja je ove godine zemlja partner iz koje dolazi preko 40 preduzeća”, ističe Sanel Ibrić, menadžer Generalnog bh. sajma ZEPS, podsjetivši da posjetioce očekuje preko 1.000 brendova zastupljenih na sajmištu.

Zadovoljan je dosadašnjom organizacijom i prvi čovjek Zenice Fuad Kasumović, koji je danas obišao prostor  na kojem će biti održan Sajam. Podsjetio je da Gradska uprava Zenica značajno doprinosi organizaciji ovog privrednog događaja, te poželio dobrodošlicu svim privrednicima i posjetiocima.

“Očekujem da se privrednici iz Zenice, ali i BiH i regije ovdje sastanu sa izlagačima i naprave dobre poslovne odnose. Očekujemo da će grad biti pun, jer već nema mjesta ni u jednom ugostiteljskom objektu u Zenici, smještajni kapaciteti su popunjeni”, kazao je Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice. Podsjeća da će Grad Zenica, međuostalim, podržati zajednički nastup 40 mikro preduzeća koja koriste poduzetničku infrastrukturu Grada, čime se dodatno pruža podrška lokalnim, nedavno osnovanim biznisima.

Podsjećamo, ZEPS već treću deceniju privlači značajan broj domaćih i stranih kompanija. Do sada je okupio više od 12.000 izlagača uz impresivnu posjećenost od skoro 1,5 milion posjetitelja, potvrđujući svoj status ključnog privrednog događaja u zemlji. Ne sumnjamo da će i ovaj put ljestvice kvaliteta biti podignute na još veći nivo. (M.H.)