Priređeno novo izdanje HammerIT konferencije

Udruženje ZeForge, u partnerstvu sa Zeničkom razvojnom agencijom ZEDA, organizovalo je još jedno izdanje HammerIT konferencije u sklopu SpinIT projekta podržanog od strane Interreg Dunavskog programa. Tokom dana u salama zeničkog Multilpleks Ekrana održana su brojna predavanja stručnjaka iz IT industrije.

Kao i svake godine, HammerIT je okupio IT stručnjake i ponudio nekoliko izuzetno zanimljivih predavanja svim entuzijastima iz ove oblasti na području Zenice i šire. Cilj HammerIT konferencije je promocija i razvoj IT sektora u Zenici kroz stvaranje potpuno besplatnih prilika za obrazovanje i umrežavanje svim ljudima zainteresovanim za IT.

“Ovo što organizuje ova mlada ekipe iz Agencije ZEDA je zaista praznik IT industrije u BiH a nama kao centralnoj kompaniji svake godine je veliko zadovoljstvo da podržimo ovakve događaje”, izjavio je Damir Maglajlić,izvršni direktor Udruženja Bit Alliance.

Maglajlić kaže, da se 65 do 70 posto IT industrije nalazi u Sarajevu i da je cilj da se širi po BiH u svakom gradu.

Podsjećamo, u Zenici je juče otpočela sa radom dvodnevna IT manifestacija/SpinIT konferencija,koju organizuje Zenička razvojna agencija ZEDA u partnerstvu sa udruženjem ZeForge.

Konferencija se priređuje u okviru SpinIT projekta podržanog od strane Interreg Dunavskog programa,u kojem učestvuje 9 zemalja, Češka, Slovenija, Mađarska,Hrvatska, Srbija, Bugarska,Rumunija,Crna Gora i BiH.

Radi se o projektu za razvoj naprednih vještina u Dunavskom regionu,vrijednom ukupno 2,5 miliona eura,koji je realizuje 30 mjeseci. (Š.B.)