Pripreme za 4. memorijalni turnir u kik boksu “Husein Selimović-Musa”

Četvrti Memorijalni turnir u kik boksu „Husein Selimović-Musa “, klub borilačkih vještina Isak-Ze organizuje u spomen na svog preminulog trenera i osnivača kluba.

Turnir će se održati 28. septembra u Gradskoj areni “Husejin Smajlović” u Zenici. Ovogodišnje izdanje biće u znaku mladih zeničkih i bosanskohercegovačkih boraca. Već treći mjesec u klubu traju intezivne pripreme za ovu veliku sportsku manifestaciju. Više detalja o toku priprema saznali smo od Merseda Mulića, člana Organizacionog odbora i trenera zeničkog kluba.

„Mi već četvrtu godinu zaredom organizujemo „Memorijal Husein Selimović-Musa„ u znak sjećanja na našeg trenera. Pri kraju smo priprema koje traju tri mjeseca. I ove godine akcenat je na mlađim borcima kojima želimo pružiti priliku za afirmaciju i napredovanje u kik boksu. Ove godine iz našeg kluba imamo pet boraca. Dva su u profi boksu, dva borca su u amaterskom kik boksu i jednog borac u profi kik boksu. Ovo je godina u kojoj imamo najviše naših boraca. Ljubitelji borilačkih vještina u Areni uživaće u Noći profi boksa i kik boksa. Svi su dobro došli”, izjavio je Mersed Mulić.

Za Isak-Ze će nastupiti: Allem Merdan, Adnan Aščić, Almir Nesimi, Ibrahim Handanović i Ahmed Džananović.

Četvrti memorijalni turir u kik boksu Husein Selimović –Musa održat će se 28. septembra sa početkom u 19 sati. Generalni pokrovitelj turnira je Vlada Zeničko-dobojskog kantona. (N.G.)