Blizu 800 takmičara na karate turniru “Perfekt Open Zenica 2024.”

Zenički karate klub “Perfekt” organizovao je danas u zeničkoj Areni mešunarodni karate turnir “Perfekt Open Zenica 2024”.

Prema riječima orgnaizatora i predsjenika ovog kluba Nermina Bošnjaka, ovaj turnir je postao tradicionalni I prepoznatljiv sportski događaj u Zenici, Bosni I Hercegovini i regiji. U takmičarskom dijelu nastupa 770 takmičara iz 81 kluba iz Belgije, Slovenije, Hrvatske, Srbije, Crne Gore i oba entiteta iz Bosne i Hercegoivine. Prije samog takmičenja nagrade u vidu pehara su uručene desetorici najboljih takmičara karate kluba “Perfekt” koji su nastupali u BiH i region i osvojili 250 medalja. “I danas ćemo didjeliti diplome i medalje za najbolje takmičare, a za prvake pehare. Proglasit ćemo i najbolju takmičarku i takmičara u službenim i neslužbenim kategorijama, kao i najuspješnije klubove, po tri kluba u službenim i neslužbenim kategorijama, a već smo dodijelili pehar najvećoj i najbrojnijoj ekipi karate klubu “Ipon” iz Viteza, kazao je Bošnjak.

Ovaj turnir, uz prigodno obraćenje, zvaničnim je proglasio gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović, a prethodno su uručene zahvalnice pojedincima i kolektivima koji su pomogli organizaciju ovog cjelodnevnog sportskog druženja. (S.G.)