Gradnja zatvorenog olimpijskog bazena u Crkvicama ide po planu

Radovi u okviru Prve faze izgradnje zatvorenog olimpijskog bazena u Crvkicama odvijaju se predviđenim planom i dinamikom.

Rokovi izgradnje se poštuju, finansiranje je uredno tako da od polaganja kamena temeljca sredinom novembra prošle godine za ovaj objekat, ukupne vrijednosti oko 25 miliona maraka, do danas nije bilo nikakvih problema. “Obišao sam radilište, zahvalio se izvođačima radova jer ne kasne ni jedan dan, tačno ide po projektu, niti Grad kasni u plaćanju ni jedan dan. Sve ide svojim tokom pa molim građane za strpljenje, imat će velelepan objekat, vodni park, imaće ovdje sve potrebno za ljetno uživanje”, kazao je gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović, tokom obilaska radilišta.

Na proljeće ide druga faza projekta tako da će se građni vjerovatno moći kupati u vodenom parku, jer uz novi objekat zadržat će se dosta sadržaja iz dosadašnjih otvorenih bazena. “Druga faza projekta se raspisuje i negdje do godine imat ćemo olimpijski bazen, unutra će biti jedan olimpijski dimenzija 50 sa 25 metara i drugi za isplivavanje dimenzija  20 x 12,5 metara. Imat će restoran, velnes centar, fitnes klub, tribine itd., tako da će to biti pravi evropski zatvoreni olimpijski bazen”, pojašnjava Kasumović.

Sve Grad finansira, bez kredita, izuzev što je prethodna kantonalna vlada izdvojila million maraka iz kantonalnog budžeta, kaže naš sagovornik

“Vidim svakakve izjave po društvenim mrežama, a sramno je da Vlada Federacije BiH  zeničku djecu i Zenicu doživljava desetorazrednom. Mostaru su do sada dali 16 miliona za bazen, a nisu još ni zakopali. Sramno je da ni kupljena Vlada Ze-do kantona ni jednu marku nije dala. Prošle godine, dok je Memhedićka bila premijer dobili smo million maraka tako da sve ostalo Grad finansira i sve ćemo isfinansirati bez ikakvog zaduženja i kredita, tako se radi i tako se treba raditi”, kazao je gradonačelnik Kasumović. (S.G.)