Od petka do nedjelje na Kamberovića polju bit će održani prvi zenički “Dani sporta”

U organizaciji Sportskog saveza Grada Zenica od petka do nedjelje na terenima Kamberovića polja bit će održani prvi zenički Dani sporta.

Riječ je o manifestaciji koja ima za cilj promociju sportskih kolektiva, njihovih aktivnosti, ali i promovisanju benefita bavljenja sportom, posebno kod mlađih uzrasta.

“Bitno je naglasiti da će se ovom prilikom predstaviti svi zenički sportski klubovi, neki od njih kroz organizaciju turnirskih takmičenja, a neki će na promotivnim štandovima organizovati svoje prezentacije. Tako će tokom tri dana biti dosta živo na sportskim terenima Kamberovića polja, a koristim priliku da pozovem naše sugrađane da svojim prisustvom doprinesu ovoj manifestaciji”, kazao je na današnjoj press konferenciji Dženan Dedić, predsjednik Sportskog saveza Grada Zenica.

U Spotskom savezu Grada Zenica ističu kompleksnost organizacije jednog ovakvog projekta koja ih nije obeshrabrila, a cilj je kako ističu da manifestacija postane tradicionalna. “Ovo premijerno izdanje Dana sporta iskoristiti ćemo za prikupljanje iskustva za narednu godinu, te ćemo dobre stvari ostaviti, a one manje dobre nastojati unaprijediti. Posebno pozivam sve građane da nam se pridruže u nedjelju na tzv. Porodičnom danu i da učestvuju u rekreativnoj atletskoj utrci i biciklijadi koju priprema Rotacija-spin”, ističe Šemso Ormanović, podpredsjednik Saveza.

Voditeljica manifestacije je Ema Škaljo, bivša šampionka u streljaštvu. “Zenica je uvijek imala status Grada sporta i ovom manifestacijom želimo da taj status sačuvamo i unaprijedimo”, poručuje Škaljo.

Zeničke Dane sporta organizuje i realizuje Sportski savez Grada Zenice i Gradska uprava Zenica. (S.H.)