OKK Čelik učestvovao na 4. međunarodnom košarkaškom turniru za kategorije U14, U16 i U18

Tokom vikenda je završen 4. međunarodni košarkaški turniru – Telemach Sarajevo cup na kojem je kadetska selekcija OKK Čelik (U-16) osvojila izvrsno drugo mjesto.

OKK Čelik je već drugu godinu učesnik na ovom prestižnom ako ne i najprestižnijem takvom turniru u Bosni i Hercegovini. Ove godine ne samo da su pokazali da su vrijedni nastupa na ovakvom turniru nego da imaju sistem i kvalitet koji pretenduje na osvajanje turnira. Kadetska ekipa, je ubjedljivo sa tri pobjede došla u finale pobijedivši redom: HKK Mostar, BiH (96:34), KK Medieran Bar, Crna gora (58:57) i KK Medcvešćak R. Hrvatska (73:60). Sve tri ove ekipe su izuzetno jake i ozbiljne u kategoriji kadeta. HKK Mostar je igrao polufinale prvenstva na nivou naše države. KK Mediteran je najbolja ekipa u tamošnjem prvenstvu u ovom  uzrastu i koji su praktično neporaženi dok je ekipa KK Medvešćak završila četvrta u kadetskom takmičenju na nivou R. Hrvatske.

U finalu je zeničkim momcima protivnik bila atletski izuzetna ekipa Marsonije iz Osijeka koje je bila na vrhu suprotne skupine. Očekivao se težak susret kakav je i bio i možda je nedostajalo malo sportske sreće ali zasigurno i  koncentracije da se preskoči i ta zadnja stepenica. Na samom početku utakmice crno crveni su nervozno otvorili igru teško pronalazeći odgovor na agresivnu i brzu igru protivnika sa puno kontakta. Pokazalo se da je taj inicijalni deficit nenadoknadiv iako je kvaliteta i ritam naše igre značajno podignut do kraja susreta. U svakom slučaju fantastičan rezultat koji oslikava sistematičan rad koji zenički klub postavlja ispred svega a pogotovo u radu sa omladinskim kategorijama koji su naša budućnost. Potvrda toga je i ovo finale i osvojeno drugo mjesto.

Selekciju Čelika su činili: Alen Bajramović, Armin Dedić, Elman Odobašić, Eman Drino(C), Faris Sejmenović, Harun Durmić, Ibrahim Hodžić, Nedim Tihak, Rejjan Članjak,  Stefan Jovanović, Tarik Kurić i Vedran Pojskić, trener: Admir Hasić. Ono što vrijedi istaknuti je da je najbolji strijelac kadetskog turnira bio igrač OKK Čelik, Vedran Pojskić, koji je za vrijeme turnira postigao 131 poen odnosno prosječno 32,8 poena po utakmici što predstavlja najveći broj poena i prosjek od svih učesnika na turniru neovisno od kategorije. Čestitke mladom Vedranu i treneru Admiru Hasiću ali posebne čestitke čitavoj ekipi jer je ovo prevashodno timski uspjeh.

“Ipak nije bilo snage i koncentracije da se poništi deficit koji je nastao na početku utakmice. Bez obzira na rezultat finala, sve čestitke našim momcima koji su tokom ovog vikenda pokazali da se mogu nositi sa najboljim igračima iz regije. Ovo je fantastičan rezultat za naše momke! Igrali smo finale i osvojili drugo mjesto na turniru koji je pravi ispit konkurentnosti u odnosu na regionalnu konferenciju. Da je malo nedostajalo da rezultat bude još izuzetniji, jeste, ali i ovo je fantastičan rezultat. Sve čestitke momcima, klub je ponosan na vas i nadamo se da ćemo naredne godine otići korak dalje. Bravo čelični momci!!! Idemo dalje!”, navedeno je u poruci iz OKK Čelik.

REZULTATI:

 

OKK Čelik- HKK Mostar 96:34

OKK Čelik – KK Mediteran 58:57

OKK Čelik – KK Medveščak 73:60

FINALE: OKK Čelik- KK Marsonia 49:70