OŠ “Vladimir Nazor” bila domaćin centralne svečanosti povodom početka nove školske godine u ZDK

zdk.ba

OŠ “Vladimir Nazor” bila je domaćin centralne svečanosti povodom početka nove školske 2024/2025. godine za Zeničko-dobojski kanton (ZDK), a svečanosti je prisustvovala delegacija ZDK-a na čelu s premijerom Nezirom Pivićem i predsjedavajućim Skupštine Ćazimom Huskićem.

Premijer Pivić je u svom obraćanju rekao da je obrazovanje u fokusu Vlade koju predvodi, što pokazuje kontinuiranim ulaganjem u školsku infrastrukturu, reformom nastavnih planova i programa, ali i poboljšanjem materijalnog položaja prosvjetnih radnika, koji će uskoro biti dodatno unaprijeđen novim kolektivnim ugovorom.

Naglasio je da su Vlada i Ministarstvo za obrazovanje, nauku ove godine osigurali besplatne udžbenike za učenike svih razreda osnovne škole, za što su izdvojena sredstva u iznosu od oko 4 miliona KM.

“Obrazovanje je jedan od najvažnijih segmenata društva i jedan od najvećih prioriteta vlade koju predvodim, jer bez kvalitetnog obrazovanja nema ni nauke, ni privrede, ni društva znanja”, rekao je premijer Pivić.

Posebnu dobrodošlicu poželio je prvačićima, kojima je zajedno sa ministrom za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Mirzom Mušijom uručio besplatne udžbenike i školski pribor.