OKK Čelik učestvuje na 4. međunarodnom košarkaškom turniru za kategorije U14, U16 i U18

U petak počinje prestižni Telemach Sarajevo Cup, međunarodni košarkaški turnir za mlade, na kojem OKK Čelik učestvuje drugu godinu za redom.

Ovo je 4. po redu takav turnir, a na njemu će učestvovati 24 ekipe iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije i Crne Gore i oko 350 najtalentovanijih mladih košarkaša. OKK Čelik nastupa, u možda najizazovnijoj, kategoriji kadeta (U16).

„Dragi prijatelji kluba, uskoro nove utakmice naših omladinaca na prestižnom turniru u Sarajevu. Ovaj petak počinje 4. međunarodni košarkaški turnir za kategorije U14, U16 i U18  i okuplja vrhunske mlade ekipe iz čitavog regiona. Naš klub je i prošle godine uzeo učešće na ovoj manifestaciji košarke.  Velika nam je čast i privilegija opet biti dio ovog košarkaškog događaja koji je samo za odabrane klubove po kvalitetu i tradiciji. Očekuju nas utakmice protiv HKK Mostar, KK Medveščak i KK Mediteran. Naš klub će nastupiti sa U16 selekcijom koja će imati priliku da se okuša sa ponajboljim vršnjacima iz regije. Naprijed čelični momci”, poručili su iz zeničkog kluba.