ZENICA: Potpisan Predugovor za kupovinu odmarališta Duće

U Gradskoj upravi Zenica danas je priređeno potpisivanje Predugovora za kupovinu kompleksa/nekretnina bivšeg zeničkog odmarališta u mjestu Duće,općina Dugi Rat, Republika Hrvatska između Grada Zenica i Andro Internacional iz Omiša, Republika Hrvatska.

Ova kompanija kupac je ovog odmarališta ponudivši 5.245.005 eura.

Predugovor je u ime Grada Zenica,po ovlaštenju gradonačelnika, potpisao Selver Keleštura,član komisije za provođenje javnog poziva za prodaju ovog odmarališta.

Na novinarsko pitanje kada se može očekivati potpisivanje ugovora, Keleštura je pojasnio da se ne može precizno o tome govoriti pošto postoji rok koji treba da odobri hrvatska administracija,odnosno nadležno ministarstvo.

S druge strane, zastupnik kompanije Andro Internacional,Domagoj Tomasović je izjavio da teče rok od dvije godine u kojem Grad Zenica treba riješiti papirologiju da sve bude čisto,odnosno skidanje zabrane raspolaganja, i nakon toga se u roku od 15 dana može pristupiti potpisivanju ugovora i za uplatu ostatka sredstava.

Podsjećamo,kompleks površine gotovo 11. 000 metara kvadratnih udaljen je oko tri kilometra od Omiša i smješten je uz Jadransku magistralu. Na njemu se nalaze izgrađeni,ali devastirani objekti, zemljišne parcele te popratna infrastruktura. Radi se o zemljišnom kompleksu s više od 20 parcela koje je 1962. godine nekadašnja Skupština Opštine Zenica kupila od fizičkih osoba Na njemu su iznad magistrale sagrađeni bungalovi i sportski objekti te jedan plažni ugostiteljski objekata uz još nešto sportskih terena ispod magistrale. (Š.B.)