Udruženje žena “Jalija” organizuje 10. sajam ženskih rukotvorina

Udruženje žena “Jalija”, koje Zenici u djeluje od 2007. godine i ove godine i to po deseti put organizuje Sajam ženskih rukotvorina “Vrijedne ruke čuda stvaraju”.

Sajam će uslijediti 14. septembra na Trgu Alije Izetbegovića, a ovom prilikom biće zapravo organizovana prodajna izložba različitih rukotvorina,  koje izrađuju članice ovog, ali i drugih sličnih i zainteresovanih zeničkih udruženja.

“Cilj ovog projekta je višestruk, jer prvenstveno želimo afirmisati aktivnosti žena, omogućavajući im predstavljanje vlastitih kreativnih radova široj javnosti, a istovremeno i poticati međusobnu saradnju i umrežavanje među ženama, što  doprinosi jačanju veza i zajedničkog djelovanja”, ističe Hadžira Dračo predsjednica Udruženja žena “Jalija”.

Uz pomenuto, kažu u ovom Udruženju, važno im je i upoznati i senzibilizirati širu javnost o radu i doprinosu udruženja žena, čime se povećava njihova vidljivost i priznanje u zajednici, a projekat pruža i podršku humanitarnim inicijativama kroz prikupljanje sredstava i donacija, promovišući društvenu odgovornost i solidarnost.

“Sajam ženskih rukotvorina otvoren je za sve zainteresovane nevladine organizacije, čije članice se takođe žele uključiti i tokom sajma izložiti vlastite rukotvorine, a svoj dolazak mogu najaviti u Udruženje u žena “Jalija” , kako bismo im obezbijedili potreban prostor “, navodi predsjednica ovog zeničkog Udruženja.  (V.J.)